Ger Bonninga – expositie

Ger Bonninga – expositie

Vanaf deze week hangt er kunst van Ger Bonninga, van origine afkomstig uit Rotterdam, in het pand van stichting !Triggr. Je kunt deze bekijken als het pand open is. Het is te bezichtigen tot 1 juni 2019.

Over Ger:
Zijn hele jeugd heeft hij in de omgeving van Rotterdam gewoond. Daar heeft hij vooral technische opleidingen gevolgd. 

Tijdens zijn arbeidsleven heeft hij in de automatisering gewerkt. Van daadwerkelijk een computers in elkaar zetten tot (systeem)programmeren en projectmanagement. Houtbewerking heeft altijd zijn interesse gehad. Hij vindt het een uitdaging om creatief te zijn met hout.

Na een bezoek aan het Stedelijk Museum in 2007 werd hij geïnspireerd om volop aan de slag te gaan met hout. Het begon met een schilderijen van Kasimir Malevitsj om te zetten naar hout. En gaandeweg begon hij zijn eigen stijl te ontwikkelen. Als kunstenaar is hij een autodidact. Bij stichting !Triggr hangen er nu verschillende (gegroepeerd) schilderijen. Ger maakte onder andere (veelal wiskundige) schilderijen met hulp van deze methodes:

  1. De Stijl beweging en de gulden snede
  2. De zero of null beweging en wiskunde
  3. Overige wiskundige onderwerpen

Tijdens de !Triggr Kunstweken kun je zijn Rietveld-stoelen bewonderen.

Pin It on Pinterest