Plastic Dieet Week Challenge

Plastic Dieet Week Challenge

Doe jij mee?

Post jij, op social media – meest gebruikelijk voor challenges is Instagram – de meest indrukwekkende, gekke foto van een stuk gevonden plastic, wat je hebt gevonden, met de hashtags #plasticdieetweekchallenge2019 #woonplaats?

In het kader van onze eigen Plastic Dieet Week – ga jij mee op plastic dieet – schrijven wij deze challenge uit. In de Plastic Dieet Week vragen we aandacht voor het gebruik van plastics.

Er belandt steeds vaker plastic in magen van dieren. Uiteindelijk komt het in de voedselketen terecht. Geen goede zaak…. Van 20-24 mei organiseert daarom stichting Natuurzaam en stichting !Triggr een week vol activiteiten om daar meer over te weten te komen. Eén van de activiteiten is het nu al organiseren van een #challenge. Deze week sluiten we af aan het einde van de Plastic Dieet Week Challenge. Wie stuurt de meest indrukwekkende foto in?

Hoe kom je dan aan zo’n gek stuk plastic? Je kunt bijvoorbeeld mee schoonwandelen met Joost van Berckel van Natuurzaam. Elke 4de donderdag van de maand wandelt hij in Ter Aar, vanaf het !Triggr pand met een groep mensen. Start 09:00 uur. Ze nemen grijpers en vuilniszakken mee en verzamelen (helaas) minstens 5 grijze vuilniszakken vol zwerfaval op. En dat binnen 2 uur wandelen. Bij de laatste grote hoeveelheid zat overigens een bijzondere fles, wij vermoeden uit de jaren ’50: een groene Glorix fles.

Pin It on Pinterest