Peter Smith – lezing

Peter Smith – lezing

Op dinsdag 21 mei komt – in het kader van de – nu al – interessante Plastic Dieet Week Peter Smith een lezing verzorgen. Lees hier meer over Peter Smith;

Als iemand pionier genoemd mag worden wat betreft de zwerfafval-problematiek dan is Peter Smith het wel. In 2010 was er inmiddels een beetje aandacht voor de plastic soep, maar niemand scheen het verband te zien met zwerfafval. Peter vermoedde dat zwerfafval via slootjes, kanalen in de oceanen terecht kwam en dat het, omdat vissen het zien als voedsel, dit zwerfafval in ons voedsel terecht zou komen. Nu weten we dit bijna allemaal, maar in 2010 wou niemand Peter geloven. Hij klopte op de poorten van de media, maar die bleven voor hem gesloten. Hij maakte uiteindelijk een enorm groot beeld en de poorten openden zich vanzelf; de media kwam naar hem toe om te vragen waarom hij zo’n groot beeld van zwerfafval in het water liet drijven. Zijn eerste ‘Trojan Horse’.

Peter heeft een prachtige eenvoudige oplossing bedacht, die niet alleen van toepassing is op de plastic soep maar op bijna alle milieu-problemen. Je zou verwachten dat milieu-organisaties blij zijn, maar Peter merkt eerder tegenwerking. Daarom bouwt hij inmiddels weer een enorm beeld. Weer een Trojan Horse, en nu zelfs met een geheim leger er in verstopt.

Peter is de filosoof achter #zwerfie: doe weinig, doe het vrolijk en laat het zien. Eén stukje zwerfafval opruimen is zelfs al genoeg. Henk Vrugt bedacht de naam hierbij: #zwerfie.

Peter heeft drie TEDx-lezingen gegeven. Hij sprak op het Burningman Leaderships Summit in Nantes. Onlangs stond Peter voor 2200 Shell-medewerkers.

De Meetup start om 19:30 uur.

Pin It on Pinterest