Plastic Dieet Week succes

Plastic Madonna van Peter Smith

Plastic Dieet Week succes

De eerste Plastic Dieet Week van stichting Natuurzaam en stichting !Triggr is naar wens verlopen. Het doel was om bewustwording en begrip te kweken over plastic. De week ervoor (op 14 en 15 mei) waren er al gastlessen van stichting Natuurzaam op basisscholen in Ter Aar en Alphen aan den Rijn.

Daarna, tijdens de Plastic Dieet Week, waren er in de week van 20 tot en 24 mei verschillende activiteiten die voornamelijk in het pand van stichting !Triggr in Ter Aar plaatsvonden. Er waren daar ook verschillende exposities te zien. Deze werden goed bezocht. De ‘zwerfbrillen’ van De Zwerfinator uit Purmerend hadden veel bekijks. Evenals de nurdles van Daniel Siepman en de ‘plastic’ schilderijen van Mariette du Maine.

De lezing van Peter Smith op dinsdagavond werd goed bezocht. Wanneer u over een aantal maanden in een grote stad de Plastic Madonna tegenkomt, dan is hij degene die dit heeft gemaakt. Neem dan vooral een kijkje. Het plastic drijfvuilvissen met Daniel, Rita en Klara en de schoonwandeling met Joost, Cees, Atje en Helma langs de West- en Oostkanaalweg was succesvol en leverde 2,5 vuilniszak zwerfafval op. Volgens Daniel, fanatiek drijfvuilvisser in Leiden en Katwijk, was het Aarkanaal opvallend ‘schoon’. Het schilderen op schoon afvalplastic was een gezellige en waardevolle bijeenkomst.

Of de organisatie dit evenement gaat herhalen? Joost mag het weten!

Pin It on Pinterest