Beatles lezing op zondagmiddag 26 januari 2020 in Ter Aar

Beatles lezing op zondagmiddag 26 januari 2020 in Ter Aar

Op zondagmiddag 26 januari 2020 komt Peter Vorrink naar Ter Aar, gemeente Nieuwkoop afgereisd om te verhalen over de Beatles. De Beatles gingen 50 (!) jaar geleden uit elkaar.

Een boeiende lezing over de Beatles.

Het is immers 50 jaar geleden dat de band The Beatles, die zich 50 jaar na dato nog steeds de meest populaire band mag noemen, ophield te bestaan.

Peter Vorrink weet heel veel over de Beatles en verzorgt een middagvullende lezing over deze intrigerende band.‘The Beatles van hun ontstaan tot hun uiteenvallen. ‘Waarom droegen de Beatles allemaal een snor op de hoes van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band? Paul McCartney had bij een motorongeluk een tand gebroken. Hij verborg zijn gehavende mond achter een snor, en toen besloten de andere Beatles ook maar hun snor te laten staan.’

‘Waarom klinkt Lennons stem zo merkwaardig in Tomorrow Never Knows? Hij zei tegen de opnametechnicus dat hij wilde klinken als de ‘Dalai Lama, die zingt vanaf de hoogste bergtop’. En dus besloot de crew in de studio zijn stem door een Leslie Box te leiden; een grote versterker, ontworpen voor het Hammondorgel.

Dit en honderd andere dingen zal Peter Vorrink vertellen op zondagmiddag 26 januari in 2020.

Vorrink (58), gitarist en zanger in de Amersfoortse band The Ol’ Foxes, weet álles over de Beatles en nog wat meer. Zijn presentatie wordt aangekondigd als een performance. Want de term lezing schiet tekort.,,Hij gaat onbekende foto’s en filmmateriaal vertonen, zelf musiceren en het publiek vragen stellen.

Kaartjes voor de lezing, klik hier.

 

Pin It on Pinterest