Even voorstellen: Phemia de Boer

Even voorstellen: Phemia de Boer

Als nieuwelinge binnen de docentengroep bij !Triggr, wil ik mij graag even voorstellen.

Mijn naam is Phemia de Boer.

Tezamen met mijn tweelingzus ben ik op de verjaardag van mijn moeder in 1953 geboren in de Haarlemmermeer. Een dubbel feest dus op een vrijdag de 13e in het watersnoodrampjaar.

Ik ben opgegroeid in een heel sportieve familie. Het gymnastiekleven begon voor mij al op 3 jarige leeftijd. Dit heb ik volgehouden tot ik als tiener met stijldansen in aanraking kwam. Eerst recreatief en vervolgens een 15 tal jaren op hoog niveau, zowel nationaal als internationaal.

Mijn werkkring was destijds op kantoor.

Ik trouwde en kreeg kinderen. Dat werd voor mij een ommezwaai in mijn werkzame leven.

Bij een gymnastiekvereniging kon ik in Alphen a.d. Rijn het dansen als docente doorzetten. Jazzdans ontwikkelde bij mij zowel in opleiding, als in de praktijk. Het lesgeven zowel  bij heel jonge jeugd als bij volwassenen. Na enkele jaren werd ik uitgenodigd bij Gymnastiekvereniging Pro Patria in Zoetermeer.

Meer dan 35 jaar heb ik daar gelegenheid gekregen zowel sportief wandelles /aerobics als ook mijn hart in jazzdansles geven te kunnen ontplooien. Een prachtige carrière aldaar.

Prachtig hoe ik in de jaren vooral integratie van jonge dan wel volwassen personen, al dan niet met beperking van welke aard, samen te kunnen laten sporten. Jazeker ,dans als sport-vorm en niet als cultuur-vorm.

Veel heb ik mogen bereiken tot ik bij Pro Patria in 2018 afscheid nam.

In Scheveningen mocht ik in 2011 deelnemen aan een project tegen eenzaamheid. Daarbij was de gehele bevolking van Scheveningen betrokken.

Dit project verdiende de appeltjes van Oranje nominatie en prijs. Een bezoek als afgevaardigde op paleis Noordeinde bij de uitreiking van de prijs was onvergetelijk.

Mijn voorkeur om ook les te geven aan senioren is absoluut ¬†beloond. Uitgebreide opleiding en veel bijscholingen heb ik gevolgd, maar volg ik ook nog steeds. Bij zorgcentra en verpleeghuizen geef ik reguliere lessen. Daarnaast heb ik ¬†via mijn sportbedrijf ¬†‚Äúeigen‚ÄĚ lessen. Deze vooral gericht op de senioren van heden. Pittig en ingaande op de de issues van het leven NU.

Denk daarbij aan:

Krachttraining/valpreventie/ cognitieve fitness/houdingtraining.

Kortom je kunt zeggen het BEWUSTE BEWEGEN waar de senioren van nu zich massaal in verdiepen.  Zowel via bijscholingen van o.a. Prof. Dr. Scherder als ook via de ledenorganisatie van Activite voel ik mij extra gesteund.

Privé ben ik wandelaar bij o.m. vierdaagse van Nijmegen. Ik ondersteun daar als wandelaar ook Make a Wish. Veel mensen kennen deze organisatie voor kinderen van 3-18 jaar. Daarnaast ben ik  vrijwilligster bij deze organisatie.

!Triggr heeft mijn bijzondere aandacht, daar ik gemerkt heb dat deze organisatie heel maatschappelijk betrokken is. Absoluut passend bij mijn persoontje.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik contact gelegd. Na overleg  gelegenheid gekregen heb een cursus  te geven aan 55+ deelnemers.

Op dinsdag 7 januari  2020  gestart, blijkt het al bijzonder aan te slaan bij vooral onze jongere senioren. Dat was vooral mijn insteek.

Ik geniet van verwacht zeker een heel prettig 2020 bij !Triggr.

Phemia de Boer

Phemia Move

– Phemia geeft 55+ Bewust Bewegen lessen –

Pin It on Pinterest