Even voorstellen: Mariet du Maine

Even voorstellen: Mariet du Maine

“Creativiteit is een kind dat op ontdekkingsreis gaat; je wereld wordt groter en je ontdekt nieuwe wegen en verrassende inzichten.

Creatief bezig zijn is voor mij even vanzelfsprekend als ademen; ik teken en schilder dan ook vrijwel dagelijks van jongs af aan. Als autodidact begonnen heb ik vervolgens eerst les genomen in aquarelleren, etsen, modeltekenen en acryl schilderen bij diverse ateliers. Later heb een opleiding aan de Estor Studioschool gevolgd en daarna ben ik mezelf gaan ontwikkelen. Na de opleiding was ik mijn spontaniteit kwijt. Ik heb een jaar lang alles in de hoek gesmeten. Daarna kon ik los want ik had nu de tekenvaardigheid en andere technieken in mijn vingers; die heb je wel nodig om verder te kunnen. Ik schilder spontaan direct op het doek en ga niet eerst een uitgebreide schets opzetten. Daarbij zijn mijn schetsboeken vaak mijn referentie. Eigenlijk altijd zet ik teksten bij mijn schetsen, een gedachte of een bepaald gevoel dat ik op dat moment had.

In mijn schilderijen zijn mensen soms onderdeel van de compositie maar ze vormen nooit de hoofdmoot, ze gaan gewoon mee in de beweging van het beeld. Mijn schilderijen hebben zeggingskracht, ze vertellen een verhaal, kleurrijk en in vlotte penseelstreek.

Drie jaar geleden ben ik bij Triggr terechtgekomen en heb sindsdien elk jaar meegedaan aan de kunstweken en diverse keren geëxposeerd met schilderijen, beschilderde flessen en -borden.

Dit jaar ben ik tevens bij de organisatie van de Kunstweken betrokken en ik begeleid de Masterclass Urban Sketching; het schetsen op locatie buiten. In de toekomst wil ik dit graag uitbreiden met het begeleiden van linoleum snijden en -drukken. Bij !Triggr vindt je ook mijn “Zonmomentjes”; de kleine blije schilderijtjes die je zo mee mag nemen om cadeau te geven aan iemand die dat goed kan gebruiken.

Leuk als je komt kennismaken!

Op mijn website kun je mijn schilderijen en schetsen terugvinden.

Mariette du Maine

Pin It on Pinterest