Eerste stiltewandeling 21 juni jl.

Eerste stiltewandeling 21 juni jl.

De eerste stiltewandeling van !Triggr op 21 juni was netjes bezocht door 5 deelnemers. Hieronder volgt een mooi verslag van Marina van der Zwaag. Zij heeft deze eerste 2020 stiltewandeling begeleid.

Stiltewandeling zondag 21 juni 2020

Er worden vier stiltewandelingen in het jaar georganiseerd, steeds op een zondag rond de overgang naar een nieuw seizoen. We hebben op 21 juni, de eerste dag van de zomer,  met een groepje een wandeling door Ter Aar gemaakt.

Het thema was “Zoeken naar inspiratie”.

Niemand vaart wel zonder een zegen over zijn/haar leven. De ander zegenen betekent dat je wenst dat het goed met die ander gaat, je hebt het beste met hem of haar voor. Daarom heb ik de wandelaars eerst een reiszegen meegegeven. Daarna begonnen we te lopen in stilte, om zo ook tot verstilling te komen in onszelf; ons losmaken van honderden gedachten die vaak over elkaar heen buitelen. Los van onszelf kunnen we de omgeving scherper waarnemen. Daarna hebben we in stilte over een gedicht van Tich Nhat Hanh nagedacht, om er vervolgens in groepjes van twee over te praten. Na een rustpauze liepen we langs water en dachten na over wat water voor ons betekent. Het laatste stuk liepen we weer in stilte. Op zondag 20 september is de volgende wandeling. We hopen dan weer een nieuw stukje Ter Aar te verkennen.

De stiltewandelingen worden altijd rond de seizoenswisselingen gedaan. Zin om de volgende stiltewandeling mee te doen? Meld je hier aan. De wandelingen zijn gratis.

Pin It on Pinterest