Programma teken- en schilderles volwassenen woensdagavond bekend

Programma teken- en schilderles volwassenen woensdagavond bekend

Het programma voor de teken- en schilderlessen die op woensdagavond gegeven gaan worden is bekend.

Van 11 mei t/m 22 juni 2022 op woensdagavonden: 19.00 tot 21.30

De teken-en schilderlessen zijn opgedeeld in 3 thema’s:

 • Les 1: Leren portret tekenen met potlood en houtskool
 • Les 2: leren portret tekenen met houtskool en inkt
 • Les 3: Portret met acrylverf
 • Les 4: Stilleven (bloem)
 • Les 5: Natekenen iets uit de natuur
 • Les 6: Van figuratie naar abstract
 • Les 7: Zelfgekozen voorbeeld en materiaal

Bij elke les vertel ik iets over een kunstenaar/kunststroming/het onderwerp en laat voorbeelden zien.

 • Portretkunst:

Een van de moeilijkste dingen is een portret van een mens te tekenen. Toch gaan we de uitdaging aan.  Eerst leren we hoe de verhoudingen liggen in het gezicht. Waar zit een neus ten opzichte van je mond? We maken ook kennis met een stukje kunstgeschiedenis. Waarom werden er mensen geschilderd? Wat zijn de verschillen van toen en nu? Als we het potlood een beetje onder de knie hebben pakken we de houtskool erbij. Dit is een fijn materiaal om mee te schetsen.  Inkt werkt weer heel anders. Ook met acylverf gaan we aan de slag. Hoe meng je groen? Verschillende aspecten van verf en mengen leer je voordat we aan de slag gaan met de kleur explosie!

 • Stilleven:

Wat is een stilleven? We bekijken verschillende stillevens uit de kunst geschiedenis. Waarom waren deze schilderijen zo populair? In welke tijd was dat? Worden er nog steeds stillevens gemaakt? Hierna gaan we zelf aan de slag. We nemen eerst waar. Wat zien we? En hoe gaan we dit 3d stilleven op ons 2d papier krijgen? Weer een heerlijke uitdaging!

 • Natuur:

Overal is natuur. Bijna elke dag zien we wel bomen, gras, dieren, bloemen, planten etc… We kiezen een paar mooie voorbeelden uit en gaan hier mee aan de slag. Eerst met potlood, dan met waterverf. Natuur is een geliefd thema in de kunstgeschiedenis. Vincent Van Gogh en zoveel andere kunstenaars werden elke keer weer op nieuw geïnspireerd, door prachtige velden of schitterende (zonne) bloemen.

 • Figuratie en abstract:

Wat betekenen deze twee begrippen in de kunst? Weer met verschillende voorbeelden zal er uitleg gegeven worden over figuratieve kunst en abstract. Wat is het verschil ? En wanneer is iets een abstract kunstwerk? Wat lig je het meest? In deze twee laatste lessen werk je een tekening of schilderij uit met de voorgaande thema’ s. Zelf onderzoek je waarin je interesses liggen. Dit kunnen eerst een aantal schetsen zijn alvorens je met een idee verder gaat. Stap voor stap werk je toe naar jet eindwerk…of is het nog niet af?…dat is ook helemaal prima!

Meedoen? Meld je aan via de agenda van !Triggr. Klik op deze link. 

Pin It on Pinterest