Nieuw: Workshop Smörgåstårta maken

Nieuw: Workshop Smörgåstårta maken

Nieuw bij Stichting !Triggr: Maak je eigen Zweedse broodtaart, een smörgåstårta. Aanmelden kan voor de workshop van woensdag 12 of van vrijdag 14 oktober.

Wellicht heb je wel eens gehoord van het Zweedse woord “smörgåstårta”. Simpel vertaald is het een hartige broodtaart, een typisch Zweeds gerecht. Een smörgåstårta is een feestelijk koud buffetgerecht gevuld met paté, vleessalade, kipsalade of eiersalade. Een broodtaart werk je rondom af met crème fraîche en kwark en de garnering bestaat uit vlees- en kaasrolletjes, salade, tomaat, ei, paprika en komkommer. Tijdens de workshop ga je zelf een broodtaart maken voor minimaal 2 personen. Na afloop mag je jouw taart mee naar huis nemen om er met je familie of vrienden van te smullen.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en staat onder leiding van Simone Zoutman.

Over Simone Zoutman

‘Ik ben Simone Zoutman, kom al meer dan 40 jaar in Zweden en heb daar sinds 25 jaar ook een eigen huis, waar ik menig vakantie doorbreng. Ik woon in het plaatsje Rödån (30 km boven Jönköping) aan het Vättern meer, het één na grootste meer van Zweden. Ik ben daar terechtgekomen via Zweedse vrienden en spreek inmiddels ook vloeiend Zweeds. Ik heb in Zweden geleerd hoe je een heerlijke smörgåstårta kunt maken. Deze kennis wil ik graag delen. Sinds 5 jaar geef ik workshops “Zweedse broodtaarten maken”, zowel op Scandinavische beurzen in Nederland (o.a. Hoevelaken), maar ook bij mensen thuis, tijdens teamuitjes en vriendinnenfeestjes. Ik ben zelfs een aantal jaren geleden op de Zweedse radio geweest voor een interview over Zweedse broodtaarten. Ze vonden het namelijk heel leuk, maar ook heel bijzonder dat ik als Nederlandse bezig ben hun traditionele gerecht in de Nederlandse keuken te introduceren.’

De workshop gaat door met minimaal 6 deelnemers. Opgeven kan bij Simone, via zweedsebroodtaarten@gmail.com of via !Triggr.

Aanmelden

Aanmelden via de !Triggr-website:

Workshop smörgåstårta maken op 12 oktober van 19:30 tot 21:00 uur
Workshop smörgåstårta maken op 14 oktober van 19:30 tot 21:00 uur

Pin It on Pinterest