Bewust Bewegen voor 55+ gaat verder op 9 augustus

Bewust Bewegen voor 55+ gaat verder op 9 augustus

Docent van de Bewust Bewegen 55+ groep, Phemia de Boer, is op vakantie. Dinsdag 9 augustus gaan haar lessen weer verder. Alle 55+-ers kunnen meedoen.

Mensen stellen steeds meer eisen aan hun leven. Welzijn is daarbij belangrijk. Gezond oud worden en gezond blijven, krijgen steeds meer aandacht. Hoewel de gezondheid van veel ouderen goed is, hebben velen te maken met lichamelijke klachten en/of ervaren zij fysieke beperkingen bij het bewegen en sporten. Dit vraagt om specifieke competenties van begeleiders van sportieve beweegactiviteiten. Met verantwoord bewegen blijven mensen langer geestelijk en fysiek in conditie.

Ouderen worden uitgenodigd om veelzijdig te bewegen en bewegingservaringen op te doen. Dat er naast bewegen ook sociale contacten worden gelegd én behouden, is een belangrijk onderdeel van het Bewust Bewegen voor 55+.

“Zo lang mogelijk optimaal functioneren”

Bewust Bewegen voor 55+ is gericht op het zo lang mogelijk in zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal opzicht optimaal functioneren van de oudere mens. Daarom zijn de activiteiten uitnodigend, stimulerend en vooral niet verplichtend. De behoefte en de mogelijkheden van de deelnemers is een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast wordt gewerkt aan sociale contacten, vreugde, motivatie, vrijheid, ontspanning en actieve betrokkenheid. Dit maakt Bewust Bewegen voor 55+ betekenisvol voor de deelnemers én de docenten en organisatoren. Het richt zich op preventie en (re-)activering en is geen therapie.

Een leuke bijkomstigheid is dat een aantal zorgverzekeraars (deels) kosten vergoeden.

Iets voor jou?

Voor wie zelfstandig is, eventueel af en toe wat hulp nodig heeft, maar ook voor wie nog regelmatig een flink stuk wandelt of fietst, maar niet (meer) actief aan sport deelneemt, is de Bewust Bewegen voor 55+ groep. Het is niet noodzakelijk om eerder iets aan sport gedaan te hebben.

Bij deze gymnastiek wordt geen gebruik gemaakt van toestellen of apparaten, maar van speciaal voor dit doel ontworpen materialen, zoals zachte ballen en hoepels. Het is geen grondgymnastiek, wel bewegen op muziek. Ook voor mensen met chronisch lichamelijke beperkingen zijn de lessen geschikt. In een deel van de les en zo nodig, wordt gebruik gemaakt van een stoel. Wanneer een deelnemer dit wenst, kunnen alle oefeningen zittend op een stoel meegedaan worden.

Bij het regelmatig meedoen aan Bewust Bewegen is het vrijwel zeker dat je je fitter zult voelen. En je krijgt meer contact met je omgeving en hebt een vaste activiteit op je weekagenda.

Nieuwsgierig? Kom gerust langs en doe een paar keer vrijblijvend mee. Je zult zien dat je het al snel niet meer kunt missen.

Praktisch

De Bewust Bewegen lessen zijn elke dinsdag van 9:00 tot 9:45 uur in het Triggr-gebouw aan de Middelweg in Ter Aar. De kosten zijn 100 euro voor 36 lessen. De betaling kan rechtstreeks naar Phemia de Boer. Zij is te bereiken voor informatie en om je aan te melden, op 06-57332624 en info@phemia.nl.

Kijk voor alle data in de Agenda.

Pin It on Pinterest