Nieuw: Wollen Scheringen Beschilderen

Nieuw: Wollen Scheringen Beschilderen

Nieuw: Wollen Scheringen Beschilderen

In vervolg op de beginnerscursus Leren Weven, of als je er al in thuis bent kun je in 4 dagdelen meedoen aan de cursus Wollen Scheringen Beschilderen onder leiding van Dana Poole van Weefboutique.

Data: 30 september, 1, 7 en 8 oktober 2023
Tijden: 10-17 uur.

De workshop is inclusief: wollen garens, bindgarens, verfstof, spuiten en sponsen, folie, emmers, stoomoven met ovenschalen, centrifuge, droogrek.

Alle wol die in deze workshop wordt gebruikt, is afkomstig van schapen uit Noorwegen en is gesponnen in Finland. Het productieproces voldoet aan de strenge EU-eisen op het gebied van productie, dierenwelzijn en milieu. De verfstoffen zijn afkomstig uit het VK en zijn gekozen voor hun bijzondere kleurvastheid.

4 Scheringen

Er worden 4 scheringen gemaakt in de gewenste lengte en dikte. Voorraadoplossingen worden volgens recept voorbereid voor gebruik door alle cursisten. Vervolgens worden de scheringen één voor één beschilderd volgens de bijpassende technieken om de volgende effecten te creëren in de schering: zacht kleurverloop, banen met scherp kleurverloop, vlekken en spikkels. Het fixeren door middel van hitte en het afspoelen zijn belangrijke stappen om de kwaliteit van de beschilderde schering te waarborgen.

Lijkt het jou wat?
Meer info en aanmelden via deze link: https://triggr.nu/agenda/wollen-scheringen-beschilderen-op-4-verschillende-manieren/

Plaats: Stichting Triggr Middelweg 5 2461 CB Ter Aar

Pin It on Pinterest