Nieuw op de agenda: Cursus sokken breien

Nieuw op de agenda: Cursus sokken breien

Helemaal hip & happening: ‘brei je eigen sokken’.

Je kunt nu leren hoe je je eigen lekkere sokken voor thuis, op de yogales, voor de koude avonden breit.
Onder de deskundige begeleiding van Eveline Koeleman en Rianne Heijnen leer je in 3 lessen van 2 uur hoe je je eigen sokken breit.

Van boord naar hiel naar teen.

Wat ga je leren

In 3 lessen van 2 uren leer je sokken breien van de boord naar de teen. Je leert de belangrijkste principes om passende sokken te breien in alle maten, voor alle vormen voeten, waarna je zelfstandig naar hartelust kunt gaan experimenteren met leuke variaties en kekke wolletjes.

Het is enorm leuk om je eigen sokken te breien!

Het is een klein handzaam handwerkje dat in je tas past en altijd van pas komt als je even ergens moet wachten, tijdens een auto- of treinrit of gewoon overal waar je zin hebt om te breien. Breien is zoveel leuker dan op je telefoon swipen! Breien is super-ontspannend, een heerlijke mindful bezigheid om de beslommeringen om je heen even los te laten. Je kunt je eigen stijl sok kiezen, je creativiteit erop loslaten en je werk personaliseren en helemaal op maat maken. Je hebt maar 1 bol wol nodig en die is er in allerlei kleurtjes en prijsklassen. Je kunt het simpel houden maar misschien durf je bij sokken wel lekker te experimenteren met felle kleurtjes, of laat je je graag verrassen door zelfstrepende wol of een bol waarmee je moeiteloos een heel patroon tevoorschijn tovert. En snap je eenmaal de basis, dan kun je gaan variëren in technieken zoals fair isle, kant of kabels breien. Voor je het weet wil iedereen jouw unieke handgemaakte sokken dragen.

Hoe ga je het leren

Eveline en Rianne leren je breien in twee groepjes van maximaal 5 mensen. Dus bij elk groepje is een ervaren breier die je instructies geeft en stapsgewijs voordoet hoe je te werk gaat. We leren je de tips en trucs zodat je de sokken mooi om elke vorm voet kunt laten passen. Je krijgt een basispatroon voor sokken en een maattabel op papier. We leren je rondbreien op vier of vijf naalden, of met een rondbreinaald, wat jij het prettigst vindt. In les 1 brei je de boord in het rond. Thuis ga je verder met het beenstuk. In les 2 leer je de hiel en weer terug naar de voet, waarna je thuis verder kunt breien aan de voet. In de 3e les leer je een teen breien die aan vrijwel elke voetvorm mooi past.

Verder beloven we je heel veel inspiratie voor je volgende paar sokken. Loop je gaandeweg vast, dan kun je tot in lengte van dagen terecht bij het !Triggr Haakcafé op de 1e en 3e woensdag van de maand voor gratis nazorg en handwerkpraat bij een bakkie koffie of thee.

Wat moet je al kunnen

Om deze cursus te kunnen volgen is het nodig dat je al een beetje kunt breien. Misschien heb je het ooit geleerd en is het wat weggezakt. Breien is gelukkig net als fietsen, je pikt het zo weer op. We helpen je graag weer op weg. Je kunt in ieder geval al opzetten, recht en averecht breien, minderen en afkanten.

Lees verder op de cursuspagina of geef je direct al op via: https://triggr.nu/agenda/cursus-sokken-breien/.

De cursusdagen zijn 7, 14 en 21 juni 2022.

Pin It on Pinterest