Even voorstellen: yogadocent Mathilde

Even voorstellen: yogadocent Mathilde

Mijn naam is Mathilde Boskma-Pels. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Toen ik in 2009 overspannen werd, ben ik begonnen met yoga. Het heeft me enorm geholpen om weer te leren ontspannen en meer bij mijn gevoel te komen.

In juli 2015 heb ik met veel plezier de 200-uurs yoga-opleiding bij Center Open Field afgerond en sinds die tijd ben ik gaan les geven.

Ik vind het fijn om mijn kennis over yoga te kunnen doorgeven, want yoga is zoveel meer dan alleen houdingen uitvoeren. Je wordt er niet alleen lichamelijk soepeler van, maar het werkt o.a. ook door op het emotionele vlak. Je kunt er een stabieler en meer tevreden mens van worden. Door het maken van mijn scriptie ben ik er achter gekomen dat je zelfs onverwerkte emoties kunt verwerken d.m.v. yoga en meditatie.

Het mooie van yoga is dat je elke houding kunt aanpassen aan hoe jouw lichaam is gebouwd en hoe het op dat moment aanvoelt. Daarom is yoga ook voor iedereen toegankelijk en hoef je er niet lenig of slank voor te zijn. Je leert naar je eigen lichaam te luisteren en daar kun je heel veel van leren!

Ik geef hatha-yoga lessen die afwisselend intensief/uitdagend en ontspannend zijn, met uitleg over de houdingen i.c.m. het thema van de les. De lessen zijn geschikt voor alle niveau’s, omdat de meeste houdingen op verschillende manieren uit te voeren zijn en daarom ook vaak goed te doen zijn met blessures.

Ik bied je lichaamsbeweging in combinatie met bewustwording en een stukje yogafilosofie, oftewel eenwording van lichaam en geest.

Hatha betekent zon en maan. Zonne-energie is activerend en verwarmend en maan-energie is kalmerend en verkoelend. Bij hatha yoga doe je actieve/inspannende en rustige/ontspannende houdingen. Hiermee vergroot je je lichaamsbewustzijn, je (veer)kracht en je soepelheid.

Sinds november 2019 heb ik mijn baan in de modebranche opgezegd, waarin ik 23 jaar (als patroontekenaar) werkzaam ben geweest. Sindsdien richt ik me volledig op yoga, omdat daar mijn hart ligt en het mij zoveel geeft.

Kort geleden heb ik een vinyasa-yoga opleiding gevolgd bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Hierin heb ik ervaren dat je je energie kan laten stromen met deze dynamische yogavorm, die gebaseerd is op zonnegroeten. Je beweegt dan in een flow op je ademhaling.

Groetjes,

Mathilde

– Mathilde geeft hatha-yogalessen bij !Triggr –

 

Pin It on Pinterest