Kies voor een gecombineerd yoga-abonnement

Kies voor een gecombineerd yoga-abonnement

Yoga en Pilates doe je bij stichting !Triggr met een abonnement. Dit gecombineerde abonnement geldt voor alle vormen Yoga en Pilates die !Triggr aanbiedt. Hierdoor kun je maximaal drie keer per week één van de yogalessen kiezen waaraan je wilt meedoen.

Op een rij

We zetten de verschillende vormen van yoga voor je op een rij.

Hatha yoga is de meest klassieke vorm van yoga en werd vroeger beoefend door monniken die milde lichaamsbeweging nodig hadden naast het vele mediteren. De yogahoudingen van hatha yoga houd je langer vast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Spanningen verdwijnen hierdoor uit het lichaam, waardoor je tijdens de meditatie ook langer en comfortabeler kunt zitten. Maar hatha yoga is meer dan alleen bewegen en de yogahoudingen goed uitvoeren. Want juist de verbinding tussen lichaam en geest is  belangrijk binnen deze stijl. Ha-Tha betekent zon en maan, die binnen de yoga gezien worden als tegenstrijdigheden. De zon staat voor actie, vurig en mannelijk. De maan voor verinnerlijking, kalmerend en vrouwelijk. Binnen hatha komen de kenmerken van de zon en de maan samen.

Vinyasa yoga of flowyoga is een van de meest voorkomende yogastijlen. Een dynamische vorm in combinatie met je ademhaling. Je doet achter elkaar een flow aan yogahoudingen op de beweging van je ademhaling. De oefeningen vloeien in elkaar over. Vinyasa betekent letterlijk ‘dingen in de juiste volgorde zetten’ en ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Vinyasa yoga is een actieve vorm en valt daarom onder yang yoga. Vinyasa yoga stamt af van Ashtanga yoga. Waar Ashtanga yoga een vaste serie aan yogahoudingen kent waarvan je niet kunt afwijken, is vinyasa yoga vrijer met ruimte voor creativiteit. Er is ook geen strikte volgorde, waardoor de invulling elke keer anders is. De focus kan ook gebaseerd zijn op het moment van de dag of stand van de zon of de maan.

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd vastgehouden, 3 tot 5 minuten, maar het kan nog langer. Hierdoor ontstaat een (lichte) weerstand in de gebieden waarvoor de houding bedoeld is. De spieren ontspannen zoveel mogelijk, mede met hulp van props om het lichaam te ondersteunen. Door deze lange duur en ontspanning treedt er een effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd. Hoewel het een zachte en langzame vorm van yoga is betekent dit niet dat het ook altijd gemakkelijk is. 

Klassieke Pilates volgt dé traditionele bewegingsmethode van Joseph Pilates, die het‘The Art of Contrology’ noemde. Contrology is de algehele coördinatie van lichaam en geest. De methode focust op de dieper liggende spieren in het lichaam, op concentratie en op ademhaling. Het versterkt de spieren in het hele lichaam en maakt het lichaam soepel en lenig door een serie vloeiende, dynamische bewegingen. Ook de kleine spieren worden getraind en juist deze spieren zorgen voor een sterke fundering van het lichaam en voor een goede houding. Zonder dat je er bewust van bent, ga je rechter zitten en lopen, gracieuzer bewegen en slaap je beter. 

Restorative yoga is herstelyoga en is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Deze rustige en zachte vorm van yoga is voor mensen met spanningsklachten, stress, burn-out en/of blessures. Maar het is ook een heel geschikte beoefening als je bijvoorbeeld herstelt na een ziekte. Er wordt veel gewerkt met ademhalingsoefeningen en mindfulness-technieken die je kunnen helpen lichaam en geest tot rust te brengen.

Vakantietijd

Momenteel, in de vakantietijd, is yoga in de Triggr-agenda opgenomen als zomeryoga en buitenyoga. Hierbij wordt afwisselend een van de yoga vormen aangeboden. De yoga-agenda ziet er dan als volgt uit:

Maandag
09:00 – 10:15 uur Hatha yoga, Mathilde Boskma
10:30 – 11:45 uur Hatha yoga, Mathilde Boskma
19:00 – 20:15 uur Yin yoga, Eric Taal
20:30 – 21:30 uur Pilates, Eric Taal

Woensdag
11:00 – 12:15 uur Vinyasa yoga, Mathilde Boskma

Donderdag
10:30 – 11:45 uur Stoelyoga, Cora Wijnhof
19:00 – 20:15 uur Yin yoga, Eric Taal
20:30 – 21:45 uur Hatha yoga, Eric Taal

Vrijdag
09:30 – 10:45 uur Restorative yoga, Mathilde Boskma
11.15 – 12.30 uur Buitenyoga, TAVV, Mathilde Boskma (t/m eind september 2022)

Zondag
09:45-11.00 uur Hatha yoga, Eric Taal

Meer info vind je in de agenda


Proefles

Wil je het een keer proberen, een proefles is altijd gratis. Kijk hiervoor ook in de agenda en meld je aan voor deze gratis proefles.

Pin It on Pinterest