Yoga & Tai Chi bij !Triggr

Yoga & Tai Chi bij !Triggr

Er wordt al jaren yoga en Tai Chi les gegeven bij !Triggr.

Hieronder wordt uitgelegd wat beide lessen zijn en hoe je er aan mee kunt doen:

Wat is yoga eigenlijk?
Yoga is het vanuit eigen kracht bewegen op het ritme van je ademhaling. Door je aandacht actief te richten, word je je bewust van actie-reactiepatronen en subtiele verbindingen. Door dit bewustzijn kun je actief handelen naar wat goed is voor jou. De enige constante is verandering, neem een moment om de ruimte te ervaren voor jezelf. Door middel van inspanning en ontspanning word je ‘getriggerd’ om dichterbij jezelf te komen. Yoga brengt energie in beweging en je leert luisteren naar wat je echt nodig hebt.

Wat is Tai Chi? 

Tai Chi komt uit China. Het is meditatie in beweging en bevordert de concentratie. Tai Chi ontspant, neemt stress en spanning weg, zorgt voor meer Chi (energie), een strakker lichaam en herstelt vermoeide spieren. Bij een goede uitvoering komt de beweging uit het interne deel van het lichaam (de buik en de rug) en niet vanuit het buitenste gedeelte (armen en schouders). De herhaalde en langzame bewegingen, samenvloeiend in een gehele vorm (de authentieke stijl), lossen blokkades op, laten organen ontspannen en herbouwen de Chi voor het daarvoor bestemde doel. Deze spiraalbewegingen geven een natuurlijke interne massage. Het aanboren en zich richten op deze innerlijke kracht onderscheidt Tai Chi van externe martial arts. De Tai Chi les duurt vijf kwartier en bestaat uit een gedeelte korte meditatie en een warming-up met gezondheidsoefeningen. Daarna volgt een gedeelte van de Tai-Chi vorm. Eerst in stappen en uiteindelijk als één vorm in een vloeiende beweging. De oefeningen worden per les in kleine stappen en in rustig tempo uitgelegd, herhaald en opgebouwd. De les wordt afgesloten met een korte meditatie.

Welke yoga?
Er zijn verschillende soorten yogalessen bij stichting !Triggr: hatha yoga & yin yoga. Op maandagochtend, woensdagochtend en donderdagavond wordt er hatha yoga gegeven. Op maandagavond wordt er yin yoga gegeven. Vanaf 1 juli 2019 komt Tai Chi bij het yoga-abonnement.

Kostentechnisch
– Vaste abonnementsprijs van €100 (vanaf 1 september €105,-)
– 3 Maanden geldig
– Maximaal 3 lessen per week
Proefles: altijd mogelijk.
– Het yoga-abonnement wordt elke 3 maanden automatisch verlengd.
– Opzeggen: minstens 1 maand vantevoren per e-mail.

Logistiek
De yoga & Tai Chi – lessen zijn op:

  • Maandagochtend 09:00 – 10:15 uur:  Mathilde Boskma, hatha yoga
  • Maandagavond 19:00 – 20:15: Eric Taal, yin yoga
  • Maandagavond 20:30 – 21:45 uur:  Eric Taal, yin yoga
  • Dinsdagochtend 10:30-11:45 uur: Anja Hoogenboom, stoelyoga
  • Dinsdagavond 19:00 – 20:15: William Antersijn, Tai Chi (vanaf 1 juli 2019)
  • Dinsdagavond 20:30 – 21:45 uur: William Antersijn, Tai Chi (vanaf 1 juli 2019)
  • Woensdagochtend 09:00-10:15 uur: Eric Taal, hatha yoga (tot de zomervakantie – proef)
  • Donderdagavond 19:00 – 20:15 uur:  Eric Taal, hatha yoga
  • Donderdagavond 20:30– 21:45 uur:  Eric Taal, hatha yoga

Zomermaanden
Er is speciale zomeryoga. Dit houdt in dat er een aangepast rooster wordt gedraaid. Het yoga-abonnement loopt dan gewoon door.

Stoelyoga
Je kunt een apart – alleen voor stoelyoga geschikt – abonnement afnemen.

Wil je aan je abonnement gaan starten? Koop je eerste abonnement via de website, daarna ben je automatisch geabonneerd en krijg je vanzelf weer een nieuwe factuur (per 3 maanden, tenzij 1 maand vantevoren opgezegd).

Pin It on Pinterest